Wednesday, 23 November 2011

Teringat zaman kanak2 ..Indahnya.. ^_^

Hi all,


Sya yakin masing2 punya zaman kanak2 sendiri kan?? Tiba2 teringat pula zaman kanak2 sya dlu2.. wah Indah! kalau la sepa2 yg mc sempat p sawah ka,p katam padi ka,naik pokok klapa,mangga,kejar itik,angsa,kna kejar ayam (ingat siok ka kna kejar ayam?? huh!!) or apa2 la.. zaman2 mcm tu la kalau ingat blik skrg mesti ktawa sampai semput2 hahaha. Sebelum pindah rumah dulu, (umur2 5-6 thun) mc tinggal di kawasan2 perkampungan.. Mmg best,bila ada gotong royong ramai yg dtg tolong sama. Lagi2 ada party2 atau perayaan mmg meriah,masing2 tolong menolong. Bnyak knangan indah yg tersimpan.. Ah!! kmu pernah p main lupak ka?? dlam kata lain main lumpur hehe then p curi sayur timun orang TIMUR,p branang di tmpat limpahan air tuk sawah?? main masak2,main air hujan,main tanah,main BUBUT2, masuk parit?? ah tu budak2 dlu msa playstation blum wujud,PSP,laptop,Iphone.. Skrg jgan ckap la.. budak tadika pun ada Ipad sdah.. Mengikut peredaran zaman moden la katakan..Hihihi Indah2 juga tpi perit juga kalau kna pasut (Rotan).. Tpi tu la yg buat tmbah indah.. Org kata Sweet & bitter memory.. ^_^ Lagi2 kalau ada kazen2 yg sporting2,laki pmpuan pun sama la. skrg besar2 sdah semua..dlu mc lagi lugai2 (bogel2) pun buli kakakaka


Pernah 1 kali, sya hmpir tebakar rumah org.. nasib la tdak... nasib poster buruk tu ja yg tbakar. hihihi
brabis sya lari betapuk di sebalik pokok mangga aduii ngerrkkss hahaha..


But anyway bnyak sdah sya lupa,kalau kurik2 balik mantap juga tu share2 cerita.. K la g2g guys! bye muah3!








Best regards,


Lette ~

2 comments:

♥ Cik qaqa Dzii ♥ said...

haha ! adeh . kau nh sista . mcm-2 lah . di ingat lagi zaman kanak-2 .

Abby Crystalyn said...

wakakaka besa la.. itu kan memori indah zman dlu.. ingat smpai mati tau.. lawak bila ingat blik ~ heheheh